(+30)2381023284 - (+30)6971735258  (+30)6909948847  (+30)6943616630   
ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ

ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ

Write By: polatidis Published In: ΣΗΜΑΔΙΑ Created Date: 2017-12-30 Hits: 532 Comment: 0

Οι αντάρτες προτιμούσαν να κρύβουν τις λίρες στα δέντρα. Οι αποκρύψεις τους γίνονταν συνήθως γρήγορα και βιαστικά κάτω από συνθήκες πίεσης. Βάζανε κάποια σημάδια από βράχια που μπορούσαν να τους βοηθήσουν στη περιοχή να γίνει γρήγορη και απλή απόκρυψη. Γι αυτό όπου βρέθηκαν αντάρτικες λίρες, δεν ήταν πολύ βαθιά. Βρέθηκαν 25 έως 90 πόντους. 

Αντάρτικα σημάδια και κρυμμένες λίρες στην Ελλάδα

 

 

Βρέθηκαν Χρυσές Λίρες από διάφορες αποκρύψεις ανταρτών. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πως τα βρήκαν.

 

 

Οι αντάρτες προτιμούσαν να κρύβουν τις λίρες στα δέντρα. Οι αποκρύψεις τους γίνονταν συνήθως γρήγορα και βιαστικά κάτω από συνθήκες πίεσης. Βάζανε κάποια σημάδια από βράχια που μπορούσαν να τους βοηθήσουν στη περιοχή να γίνει γρήγορη και απλή απόκρυψη. Γι αυτό όπου βρέθηκαν αντάρτικες λίρες, δεν ήταν πολύ βαθιά. Βρέθηκαν 25 έως 90 πόντους. Τα βράχια ήταν σημαδιακά από μόνα τους. Τα δέντρα που προτιμούσαν οι αντάρτες και σε παρόμοια δέντρα βρέθηκαν χρυσές λίρες ήταν οξιές, πεύκα, καρυδιές, καστανιές, πλατάνια, συκιές. Σκάλιζαν και χάραζαν με το μαχαίρι τους ή με την ξιφολόγχη πάνω στον κορμό του δέντρου κάποια σύμβολα που μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν από τα άλλα δέντρα. Κάποιο δέντρο από μόνο του ήταν χαρακτηριστικό μέσα στο δάσος και δεν χρειαζόταν να το χαράξουν για το σημαδέψουν. Είχε είτε μια κουφάλα, είτε μια διχάλα.
Οι αντάρτες δεν έκρυβαν τις λίρες μακριά από το δέντρο. Το πολύ στα 10 μέτρα από το δέντρο. Με παρόμοιο τρόπο δεν έκρυβαν μόνο χρυσές λίρες, αλλά και οπλισμό και στρατιωτικό υλικό.
Χρυσές λίρες έχουν βρεθεί σε πολλά τέτοια σημεία και σημάδια σε γέφυρες, σε πηγές…. Όμως σε καμιά περίπτωση το βάθος τους δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο.
Οι οργανωμένες αποκρύψεις των ανταρτών δεν μοιάζουν καθόλου με τις παραπάνω περιπτώσεις καθώς είναι διαφορετικά και οργανωμένα σε μεγαλύτερο βάθος. Σίγουρα εδώ μπορούμε να πούμε ότι βρίσκονται από 60 πόντους έως το 1,5 μέτρο το πολύ.