(+30)2381023284 - (+30)6971735258  (+30)6909948847  (+30)6943616630   
Οι θησαυροί που ψάχνουν οι Έλληνες χρυσοθήρες και χάθηκαν μέσα από τις ιστορίες.

Οι θησαυροί που ψάχνουν οι Έλληνες χρυσοθήρες και χάθηκαν μέσα από τις ιστορίες.

Write By: polatidis Published In: ΙΣΤΟΡΙΕΣ Created Date: 2017-12-30 Hits: 441 Comment: 0

Πολλοί πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους έχουν κρύψει σεντούκια και πιθάρια με θησαυρούς. Κρυμμένα μπαούλα σε σπίτια, που μπορούν να τα ανακαλύψουν με ανιχνευτές μετάλλων και ραβδοσκοπικά όργανα. Άλλοι ψάχνουν σε κάστρα, άλλοι σε δέντρα, άλλοι σε πηγές, άλλοι σε πέτρινα γεφύρια, σε νερόμυλους, σε βράχια σκαλισμένα, χαραγμένα με κάποια σύμβολα κτλ. Πολλοί χρυσοθήρες βρίσκουν μικρά αντικείμενα και ποιος από αυτούς αν βρει ένα μεγάλο θησαυρό, θα βγει να τον φωνάξει.

Οι μεγαλύτεροι θησαυροί που αναζητούνται ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΘΗΣΑΥΡΩΝ. 


Στο κατάστημά μας οι πελάτες που έρχονται έχουν ο καθένας μια μοναδική ιστορία θησαυρού. Εγώ και οι συνεργάτες μου τους προτείνουμε το κατάλληλο ανιχνευτή μετάλλου και χρυσού, για να μη ξοδέψουν πολλά χρήματα.

 

Ιστορίες ανά περιοχή

Οι πιο επαγγελματίες βγάζουν όλες τις νόμιμες άδειες, άλλοι ψάχνουν το θησαυρό του Αλή πασά στη Κέρκυρα και στα Γιάννενα και άλλοι κοντά στα Τρίκαλα. Άλλοι αναζητούν το θησαυρό του Κιαμήλ Μπέη, του πλουσιότερου Τούρκου του Μοριά, η αξία του κοστολογείται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, αν και φυλακίστηκε από το Δράμαλη δε βρέθηκε ποτέ. Όλη η Οθωμανική αυτοκρατορία αναζητά ακόμα αυτές τις χρυσές λίρες. Στην περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, σε δασική έκταση οι χρυσοθήρες προσπαθούν να ανακαλύψουν το  αυτοκρατορικό ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με μεγάλες ημιπολύτιμες πέτρες. Στην περιοχή της Φθιώτιδας, που δρούσε ο περίφημος Παπακυριτσόπουλος, τα λάφυρα που συγκέντρωνε, λέγεται ότι βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή της Ίττης, τα αναζητούν ακόμα. Στη Ροδόπη δε ψάχνουν ένα θησαυρό, αλλά τρεις, ο ένας είναι του Καρά Αλή με πολλά χρυσαφικά, λίρες και ασημικά, τα φόρτωσε σε επτά καμήλες, τα μετέφερε σε νερόμυλο μέσα σε σπηλιά και έφραξε την είσοδο, με ένα τεράστιο βράχο που μετέφεραν τα παλικάρια του. Στα δάση της Νότιας Ροδόπης, αναζητούν τα ξυλοκιβώτια, του κομιτατζή Πετκόφ, γι’αυτό κάνουν εξορμήσεις στα βόρεια της Κομοτηνής. Στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα ορεινά της Πρέβεζας, αναζητούσαν μέχρι πρόσφατα το θησαυρό του Πύρρου, ο οποίος έδωσε εντολή να θαφτούν εκεί τα πλούτη του.

MPROS1
παλμικός ανιχνευτής μετάλλων και χρυσού

Κανένας δεν τα βρήκε έως σήμερα τουλάχιστον νόμιμα. Στην Πελοπόννησο, ο πιο φημισμένος θησαυρός, ήταν του λήσταρχου Λύκου και συγκεκριμένα τον 19ο αιώνα, έκρυβε ανεκτίμητα χρηματικά ποσά, σε υπόγειες στοές του Μενάλλου και από την άλλη ο Καπετάν Περδίκας έκρυψε εκεί χρυσές λίρες. Το καλοκαίρι του 2000 δύο Αμερικανοί επιχειρηματίες, με καταγωγή από Λακωνία και Αρκαδία, έφεραν έναν ανιχνευτή μετάλλων και χρυσού, φασματογράφο με υπερσύγχρονο scanner, ο οποίος έκρυψε τα μυστικά που είδε στην οθόνη και δεν τα φανέρωσε ποτέ έως σήμερα. Στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία ανθεί η αναζήτηση λιρών που έχουν θάψει οι αντάρτες.

 

Στο στόχαστρο των ειδικών είναι και οι λίρες που πετούσαν οι Άγγλοι με στόχο την ενίσχυση της Ελληνικής Αντίστασης, που μερικά κιβώτια δεν έφτασαν ποτέ στους καπεταναίους. Σύμφωνα με τους ιστορικούς συγγραφείς χρυσοθήρες, το άρμα του Αγαμέμνονα είναι ολόχρυσο και στολισμένο με πολύτιμα πετράδια. Πιστεύουν πως βρίσκεται θαμμένο στα περίχωρα του Άργους. 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες να βρεθεί αυτός ο θησαυρός, αλλά απέβησαν άκαρπες. Θησαυροί ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά είκοσι χιλιάδες ναυάγια, υπολογίζονται ότι βρίσκονται στις ελληνικές θάλασσες. Άλλοι αναζητούν το θησαυρό του Μέρτεν κάπου στον κόλπο της Μεσσηνίας. Άλλοι το πλοίο του Ιμπραήμ, στη μάχη του Ναυαρίνου του 1827. Το 2009 η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε απόφαση νόμιμης άδειας στο βυθό του Λουτρόπυργου, καθώς μια ομάδα πολιτών κατέθεσε σχετικό αίτημα. Και άλλοι αναζητούν μεγαλύτερους θησαυρούς στο Παγγαίο και στο Γαλλικό ποταμό κοντά στο Στρυμόνα.

nokta impact ανιχνευτής μετάλλων

Σίγουρα κάποια ιστορία βρίσκεται κοντά σας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με τον απαραίτητο και καταλληλότερου εξοπλισμό για να τον ανακαλύψετε. Μια τεράστια ποικιλία ανιχνευτών μετάλλων βρίσκεται στο κατάστημά μας και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε ένα μηχάνημα χρυσού που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Το μόνο που έχετε να κάνατε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε ότι κι αν ψάχνετε.