ΠΑΛΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΠΕΛΛΑ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

  • Κατασκευαστής: AMYNTAΣ
  • Κωδικός Προϊόντος: παλιές ονομασίς
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή:
  • 39,00€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
ΠοσότηταΠαλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν
ΕΔΕΣΣΑ ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Οδοιπορικά Βραχογραφίες


Ένα νέο βιβλίο Έλληνα ερευνητή που σχετίζεται με σημάδια και χάρτες θησαυρών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες. Πρόκειται για το "Παλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν" συγγραφέας του οποίου είναι ο Κλεάνθης Παν. Σαμαράς. Στις 160 έγχρωμες σελίδες του έργου ο αναγνώστης περιηγείται σε όλα τα παλιά (αρχαία, βυζαντινά, σλαβόφωνα, τουρκόφωνα) τοπωνύμια (μικροί οικισμοί, μαχαλάδες, χάνια, ρέματα, βουνά και λόφοι) της περιοχής του νομού Πέλλας, του ορεινού όγκου της Καρατζόβας, του Βόρα, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλα τα νομίσματα (αρχαία, ρωμαϊκά) της περιοχής με λεπτομέρεια και πλήρη περιγραφή και αναγράφονται οι ελληνικές ονομασίες των πόλεων όπως ήταν από τα αρχαία χρόνια. Ο αναγνώστης βλέπει παλιούς χάρτες, σχεδιαγράμματα και έρχεται σε επαφή με αποκαλυπτικές φωτογραφίες βραχογραφιών (σημάδια) που θα εξάψουν τη φαντασία των κυνηγών θησαυρού. Ανιχνευτές μετάλλων !

Το βιβλίο μεγέθους Α4 συνοδεύει μεγάλος έγχρωμος αναλυτικός παλαιός χάρτης στον οποίο με επιμέλεια έχουν τοποθετηθεί οι νέες και παλιές ονομασίες στις περιοχές από τη Βεγορίτιδα λίμνη (Όστροβο) έως το Καϊμακτσαλάν, την Τζένα, το Πόζαρ, την Αλμωπία (Καρατζόβα),την Έδεσσα (Βοδενά) την αρχαία Πέλλα (Ποστόλ Κιλισέ) και τα Γιαννιτσά (Γιενιτζέ Βαρδάρ).

Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε κυνηγούς θησαυρών με ανιχνευτές χρυσού, αλλά μπορεί κάποιος να το αποκτήσει και για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Polatidis Group
Πολατίδης

Τιμή βιβλίου: 49€


 
   

Η εταιρία POLATIDIS GROUP διαθέτει τους καλύτερους και ικανότερους τεχνικούς ώστε να παρέχει με υπευθυνότητα συνεχή τεχνική υποστήριξη σε όλα τα θέματα ανιχνευτών μετάλλων. 

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία καλέστε στο 2381023284 ή
   6971735258    6943574439   6909948847 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή